Translate

вторник, 8 септември 2020 г.

Вкусни курабийки


Необходими продукти за курабийки:

4 яйца
1 чаена чаша кисело мляко
1 чаена чаша захар
 ¾ чаена чаша олио
 1 чаена лъжица сода
 2 ванилии
брашно, колкото поеме до меко тесто - това е около половин кг

Начин на приготвяне:

 
Първо се пресява брашното. След това се разбиват останалите продукти. После се прибавя по малко от брашното, като се разбива с миксер или пък с вилица до сгъстяване. 
 
Когато вече не може да се ползва разбиване по избрания начин, тестото се меси с ръце до получаване на меко тесто, от което е възможно да се оформят топчета.
 
Оформете такива с големината на орех. 
 
Наредете ги в тава за печене, като оставяте достатъчно място между тях, в очакване да се надигнат. Намажете ги с жълтък и ги посипете със захар. Също така можете да поръсвате с орехи или друго по Ваш избор.
 
Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна. Извадете, когато курабийките придобият леко златист цвят.

Можете да консумирате с конфитюр, с масло и мед или с друго по Ваш избор.

Консумирайте с удоволствие!


Няма коментари:

Публикуване на коментар