Необходими продукти за курабийки:
4 яйца
1 чаена чаша кисело мляко
1 чаена чаша захар
¾ чаена чаша олио
1 чаена лъжица сода
2 ванилии
брашно, колкото поеме до меко тесто - това е около половин кг
Начин на приготвяне:
Първо се пресява брашното. След това се разбиват останалите продукти. После се прибавя по малко от брашното, като се разбива с миксер или пък с вилица до сгъстяване.
Когато вече не може да се ползва разбиване по избрания начин, тестото се меси с ръце до получаване на меко тесто, от което е възможно да се оформят топчета.
Оформете такива с големината на орех.
Наредете ги в тава за печене, като оставяте достатъчно място между тях, в очакване да се надигнат. Намажете ги с жълтък и ги посипете със захар. Също така можете да поръсвате с орехи или друго по Ваш избор.
Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна. Извадете, когато курабийките придобият леко златист цвят.
Можете да консумирате с конфитюр, с масло и мед или с друго по Ваш избор.
Консумирайте с удоволствие!
Няма коментари:
Публикуване на коментар