Translate

петък, 19 юни 2020 г.

Домашен течен шоколад

Необходими продукти за домашен течен шоколад:

250 гр. сухо мляко
1 чаена чаша захар
4 супени лъжици какао
100 грама масло
1 чаена чаша вода

За украса:

Сметана - по Ваше желание
Плодове според сезона - по Ваше желание

Начин на приготвяне:



Сухото мляко се изсипва в една купа и към него се добавя какаото. Разбърква се, докато не се получи равномерно смесване. 

В тенджера се изсипва 1 чаена чаша вода. Добавя се захарта. Оставя се на слаб огън и се изчаква захарта да се разтопи. Когато това се случи, се прибавя и маслото. Разбърква се хубаво, докато и маслото се разтопи.

След това тенджерата се сваля от котлона и в нея се изсипва сместа от сухо мляко и какао. Бърка се много старателно с тел за разбиване. Накрая се прецежда през цедка, за да се избегне оставането на бучки.

Насипете в подходящи купички или чаши. Можете да гарнирате със сметана, плодове по Ваш вкус.

Консумирайте с удоволствие!



Няма коментари:

Публикуване на коментар