Translate

събота, 20 юни 2020 г.

Милинки с готово тесто

Необходими продукти за Милинки с готово тесто:


1 готово тесто

За пълнежа:
Сирене - колкото Ви харесва

За заливката:
1/2 малка чашка от кафе, пълна с олио
3 супени лъжици брашно
сол на вкус

Начин на приготвяне:

Предварително закупеното готово тесто се поставя в някакъв съд и до него се изсипва малко брашно. Ръцете се натриват с брашно, за да не се лепи тестото. После тестото се къса на малки парчета и леко се оформя на топчета, в центъра със сирене. Размерите на топчетата да са малко по-големи от орех или пък размерът им да е в зависимост от тавата. Готовите топчета се поставят в тава, която е предварително намазана с олио. В тавата топчетата се намазват с малко олио, като за целта още веднъж се търкат с ръце. Когато всички топчета са наредени в тавата и тя е запълнена от тях, то топчетата се притискат с ръка плътно към дъното на тавата, ката че да не остава празно пространство между тях. Оставят се да престоят малко, колкото да се надигнат.

В половин малката чашка от кафе, пълна с олио, се добавят трите лъжици брашно и малко сол. Целта е да се получи не много гъста, но и не много рядка каша. С нея се намазват милинките от горе. Пече се до порозовяване на милинките.

Консумирайте с удоволствие!

Няма коментари:

Публикуване на коментар