Translate

неделя, 28 юни 2020 г.

Необходими продукти за баница:


1 пакет фини точени кори за баница
3 яйца
200 гр. сирене
300 гр. кисело мляко
2 супени лъжици брашно

За заливката:
2 яйца
100 ml газирана вода





Начин на приготвяне:



Първо се приготвя плънката и едва след това се отварят корите за баницата. Плънката се приготвя като се разбиват 3 яйца и към тях се прибавя 200 гр. сирене, 300 гр кисело мляко и 2 супени лъжици брашно. Плънката не трябва да е прекалено водна, иначе ще се загуби хрупкавостта на корите. Разбърква се добре. 

Намазнява се тавата. Отварят се корите и върху всеки две кори се разпределя част от плънката. Вариантите за това са два. Или се слагат намачкани 2 кори в тавата и върху тях се разпръсква плънка или върху корите се поставя плънка, като се навиват две от тях и се поставят в тавата на охлюв, като се започва от центъра на тавата. И така, докато тавата се напълни.  

За заливката се разбиват 2 яйца с 100 ml газирана вода и с тази смес се залива баницата. Изчаква се 5 минути, за да се поеме течността.

Пече се на 180 градуса в предварително загрята фурна до златист загар.

Може да се сервира с айрян, боза и друга напитка по желание.

Консумирайте с удоволствие!

Няма коментари:

Публикуване на коментар