Translate

петък, 19 юни 2020 г.

Палачинки

Необходими продукти за палачинки:


2 чаени чаши брашно
2 чаени чаши прясно мляко
1 чаена чаша вода
3 яйца
половин чаена лъжичка сол
1 супена лъжица захар
1 супена лъжица краве масло

Допълнително:

Сладко, конфитюр, течен шоколад по Ваш избор
Плодове - по желание и според сезона
Чай, плодов сок или мляко - по Ваш избор

Начин на приготвяне:



С миксер или пък с вилица се разбиват се яйцата и захарта.  Добавя се водата и постепенно се добавя по малко от брашното, за да не стане на бучки. Накрая се добавят млякото и солта и отново се разбърква хубаво.

След това се загрява добре тигана и се намазва с маслото, което трябва да е колкото грахово зърно. С черпак се изсипва в тигана от сместа за палачинката и се разпределя равномерно. Чака се да се отдели от тигана и леко да се запече и се обръща, за да се запече леко и от другата страна.

Готовите палачинки наредете в чиния по начин, който да ви радва окото. Те може да се сервират с течен шоколад, сметана, сладко, плодове, сирене, кашкавал и каквото Ви е по вкуса.

Консумирайте с удоволствие!

Няма коментари:

Публикуване на коментар