Необходими продукти за кайсиева торта:
4 яйца;
1 чаена чаша захар;
1 чаена чаша брашно;
1 бакпулвер;
1 ванилия;
1 компот от кайсии;
малко масло;
Начин на приготвяне:
Дъното на кръгла тава се намазва с разтопеното масло. След като се втвърди маслото, се редят кайсиите без сока, който предварително е изсипан от буркана.
Яйцата се разбиват със захарта и след това се добавя брашното с разтворените в него бакпулвер и ванилия. Сместа се изсипва върху кайсиите и след това се слага във фурната, която е предварително загрята на 170 градуса.
Пече се на 170 градуса около 30 минути. След изпичането се изважда и се обръща върху чиния за торта и се залива със студения сок от компота, докато е още топла.
При желание може да се дооформи със сметана, шоколад и каквото още харесвате.
Консумирайте я охладена! Приятен апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар