Translate

вторник, 9 ноември 2021 г.

Кайсиева торта

Необходими продукти за кайсиева торта:

4 яйца;

1 чаена чаша захар;

1 чаена чаша брашно;

1 бакпулвер;

1 ванилия;

1 компот от кайсии;

малко масло;

Начин на приготвяне:

Дъното на кръгла тава се намазва с разтопеното масло. След като се втвърди маслото, се редят кайсиите без сока, който предварително е изсипан от буркана.

Яйцата се разбиват със захарта и след това се добавя брашното с разтворените в него бакпулвер и ванилия. Сместа се изсипва върху кайсиите и след това се слага във фурната, която е предварително загрята на 170 градуса.

Пече се на 170 градуса около 30 минути. След изпичането се изважда и се обръща върху чиния за торта и се залива със студения сок от компота, докато е още топла.

При желание може да се дооформи със сметана, шоколад и каквото още харесвате.

Консумирайте я охладена! Приятен апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар