Translate

петък, 23 юли 2021 г.

Пържени филийки с мляко

Пържените филийки с мляко са любима закуска на всички. Причината е, че се приготвят лесно, бързо и в големи количества. Изглеждат чудесно и са един силен старт на деня.

За да бъдат приготвени, не са необходими никакви сложни съставки. А рецептата лесно се нагажда към всеки вкус. Важи за любители и на сладкото, и на соленото.

Необходимо е да се подготвят предварително нарязаните филии хляб, мляко, сол или захар според предпочитанията, яйца. Някои добавят ванилия и канела.

Първото, с което се започва, са яйцата. Те се разбиват. След тях се добавя млякото и захарта (или солта, ако сте избрали сол). Бърка се, докато всичко се смеси добре и захарта (солта) се разтопи. Които решат да добавят ванилия и канела, ги добавят най-накрая. 

Олиото се загрява предварително. След това всяка филийка, преди да се сложи в тигана, се потапя в приготвената смес и от двете си страни, за да се напои добре. 

Пържи се, докато филийките не придобият приятен златист цвят от всяка страна. Внимавайте с обръщането. Използвайте по-широка дървена лъжица, за да избегнете опасността от разпадане на филийката при нейното преобръщане. Готовите филийки може да се поставят върху домашна хартия, за да се премахне излишната мазнина, ако се е получила такава.

Накрая се сервират просто така, а може да се поръсят с пудра захар, да се добави и любимото ви сладко, конфитюр, мед. Или да добавите сметана и плодове по ваш вкус и по аналог от снимката.

Консумирайте с удоволствие!

Няма коментари:

Публикуване на коментар