Translate

неделя, 4 октомври 2020 г.

Млечна баница

 


Необходими продукти за млечна баница:

1 пакет точени кори от 400 гр

1 пакет краве масло от 125 гр.

1 литър прясно мляко

1 чаена чаша захар

5 яйца

Начин на приготвяне:

Маслото се разстопява. Подготвя се тавата, в която ще е баницата и се намазват обилно дъното и стените на тавата с част от маслото. След това се слагат по 2 листа кори и се маже с масло навсякъде и особено по краищата на корите, като е важно корите да не се притискат, за да стане баницата "въздушна". Редуват се кори и масло, докато не свършат корите и маслото. Така полученото се слага в ниската част на фурната, която е предварително загрята до 180 градуса и се пече 20 минути до получаване на приятен загар на корите. Междувременно 5 яйца се разбиват до равномерна консистенция в един съд, който да издържа на топлина. А в тенджера се затопля млякото със захарта. После на тънка струя млякото се изсипва при яйцата, като се бърка постоянно до получаването на равномерна смес. Запечените кори се дупчат с вилица, за да може сместа да се разнесе по баницата. Корите се заливат със сместа от яйца, мляко и захар и се връщат обратно във фурната, за да се изпече - отново на 180 градуса. Готово е, когато корите поемат сместа, надигнат се и придобият приятен загар. 

Консумирайте с удоволствие!


Няма коментари:

Публикуване на коментар